Günden güne gelişen dünyamızda her gün yeni bir şey bulunuyor. Bu bulunanların hepsi insan içindir. Bulaşık makinesinden ampule kadar her icat zaten insanın hayatını kolaylaştırmak içindir. İnsanın her alanda rahat etmesini sağlamaya çalışan bu icatlar görevini aslında yapıyorlar gibi. Ama bir şey eksik, eksik olan şey de zevk almamızı ve eğlenmemizi sağlayan icatlar da lazım değil midir? Her şey insan için sonuçta. Aslında bunun içinde işte çeşitli oyunlar geliştirildi. Çeşitli masa oyunlarından tutun da bilgisayar oyunlarına kadar her oyun yine insan içindir. Ben bugün bilgisayar oyunlarının üzerinde duracağım. Bu konunun üzerinde çeşitli söylentiler vardır. Örneğin çok bilgisayar oynarsanız gözünüz bozulur diye ya da televizyon yakından izlemek gözünüzü bozar gibi söylentiler. Fakat yapılan bir araştırmada bilgisayar oynamanın ya da bilgisayarla uğraşmanın göze herhangi bir zararı olmadığı sadece günlük 8 saati aşan kullanımlarda göz yorgunluğu adı verilen bir belirtinin ortaya çıktığı ama onunda bir ilaçla rahat bir şekilde tedavi edilebileceği ortaya çıkmıştır. Yine başka bir araştırmada televizyonu yakından izlemenin gözü bozmadığı gözü bozuk önceden olanların göremedikleri için televizyonu yakından izlediği ortaya çıkmıştır.

1.jpg

Zaten son zamanlarda çıkan “e-spor” terimiyle her çeşit rekabetçi ve online oyunun turnuvası çeşitli sponsorlar aracılığıyla yapılmaktadır. Ayrıca bu dala duyulan önemden dolayı turnuvaların ödül havuzu ve bütçesi artmış şuanda çok bilindik olan voleybol sporundaki bütçeyi geçmiştir. Bilindik olan hemen hemen her online oyunun (Csgo, lol, Rocket League, Hearthstone gibi oyunlar) e-spor’u çıkmıştır.

28795043_174264943197419_6070424934450073382_n.jpg

Geçmişte ilk olarak geliştirici şirketler tarafından oyunlar paralı olarak ortaya çıkmış ve satıldıkça direk kazanç yoluna gidilmiştir. Birkaç yıl sonra bazı oyunlar ücretsiz olarak piyasaya sürülüp reklam, sponsorluk ve oyun içi satın alımlarla para kazanılma yoluna gidilmiştir. Şimdi günümüzde ise oyunculara para verilerek para kazanmanın yolu ortaya çıkmıştır. İlk başta kulağa saçma gelen bu düşünce ise “Yumerium” sayesinde gerçek oluyor. Nasıl mı?
Yumerium

haberler ve medya.png

Günümüzdeki çoğu proje gibi blockchain (blokzinciri) ile geliştirilen bu platformun kendine ait tokeni olan “YUM” oyunculara oyunu oynaması, paylaşması ve incelemesi karşılığında verilecektir. Oyun geliştiricileri YUM ortaklık bonusu veya airdrop/bounty kampanyalarını kullanarak oyuncuları kendine çekecek ve birbirleriyle ilişkilendireceklerdir. Oyuncuların ve geliştiricilerin beraber kazanç sağlayacağı bu proje sayesinde herkes mutlu oluyor. Ayrıca bu platform aracılığıyla oyunun yaşı olmadığı 7’den 70’e herkesin oyun oynayabileceği mesajı verilerek “Sadece çocuklar oyun oynar” kalıbı çürütülüyor.

Crypto Mine

4.png

Sistemle tam olarak beraber çalışacak olan ilk oyundur. Oyunda bölgene çeşitli fabrika ve laboratuvaralar kurarak çeşitli taşlar kazanıyorsunuz. Ve bu taşları eğer isterseniz YUM tokeniyle takas edip gerçek paraya dönüştürebiliyorsunuz. Bu oyunda efsane taş adı verilen taştan 10 çeşit bulunmaktadır ve bu taşı bularak efsanenin sahibi siz olabilirsiniz. Ayrıca bu oyunda kendi arkadaşlarınızla da rekabet edip kapışabiliyorsunuz. Yani kısaca bu oyun sayesinde oyun oynayarak ve eğlenerek YUM tokeni kazanabiliyorsunuz. Daha detaylı bilgi için Yumerium’un internet sitesini http://www.yumerium.com ve teknik raporu http://www.yumerium.com/whitepaper.pdf inceleyebilirsiniz.

Token Satışı ve Dağıtımı

token 2.png
ico 3.png

Yol Haritası

yol haritası.jpg

Yumerium Ekibi

resim1.png
resim2.png

Faydalı Linkler

İnternet Sitesi: http://www.yumerium.com
Teknik Rapor: http://www.yumerium.com/whitepaper.pdf
Telegram: https://t.me/kryll_io
Twitter: https://twitter.com/yumeriumtoken
Kakao: https://open.kakao.com/o/gUAv87G
Facebook: https://facebook.com/kryll.io
BTT ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2791849.0
BTT Bounty: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3276979

Author: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1252009

Yorum bırakın